Consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică - 0755.423.558

joi, 22 august 2013

Model cerere liberare provizorie sub control judiciar



JUDECĂTORIA  ..............................



DOMNULE PREŞEDINTE,


Subsemnatul, ......................, cu domiciliul în ..............................., inculpat în dosarul ....................., pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. .................................., arestat preventiv la data de ............., formulez prezenta

CERERE DE LIBERARE SUB CONTROL JUDICIAR


În temeiul art. 160¹- 160² Cod procedură penală.

Apreciez că sunt îndeplinite ambele cerinţe stabilite în art. 160 ind.2 al. 1 si 2 C.p.p., întrucât pe de o parte, limitele maxime de pedeapsă pentru infracţiunea de care sunt acuzat nu depăşesc 18 ani, iar pe de altă parte, nu există date din care să rezulte necesitatea de a mă împiedica să savârşesc alte infracţiuni, iar faţă de stadiul cercetării judecătoreşti, chiar aflat în libertate, nu aş mai putea zădărnici, influenţa sau altera probele dosarului sau aflarea adevărului. Precizez că la acest moment au fost audiaţi, în cursul judecăţii, toţi martorii.
Având în vedere prevederile art. 5 parag. 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, apreciez că menţinerea stării mele de arest preventiv, în contextul schimbării condiţiilor avute în vedere la luarea măsurii, menţinerea măsurii arestării poate apărea ca fiind abuzivă, raportat pe de o parte, la prezumţia de nevinovăţie iar, pe de altă parte, la caracterul excepţional al unei astfel de măsuri.
Cu privire la dispoziţiile art. 148 lit. f C.p.p. ce au stat la baza luării acestei măsuri, arăt că art. 160 ind. 2 al. 1 si 2 C.p.p. nu prevede ca impediment legal la acordarea liberării provizorii, natura infracţiunii şi ca atare, nu se poate justifica respingerea unei astfel de cereri, întrucât, pe de o parte, instanţa ar fi pusă în situaţia unei antepronunţări asupra existenţei faptei şi vinovăţiei inculpatului. Cu privire la oprobriul public, instanţa nu poate justifica menţinerea arestării preventive numai pe un argument subiectiv, necontrolabil. Reacţia opiniei publice a fost avută în vedere la luarea acestei măsuri, însă în prezent această reacţie s-a estompat.
De asemenea, solicit să se aibă în vedere că familia mea are o situaţie materială grea şi are nevoie de tot sprijinul meu, pentru susţinerea materială şi morală.
Doresc să subliniez faptul că am luat la cunoştinţă dispoziţiile legii privitoare la cazurile de revocare a liberării provizorii sub control judiciar.
În drept, îmi întemeiez cererea disp. art. 160 ind. 2 şi urm. din Codul de Procedură Penală

 
 DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI ..........................




***** Modelul este cu titlu exemplificativ! Fiecare cerere trebuie adaptată particularităţilor speţei! Pentru consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică, contactaţi cabinetul de avocat la datele de contact. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu